vrijdag 27 juni 2014

Dag 35 - Jasper

Al dat reizen is erg leuk maar al die indrukken, koffers in- en uitpakken en grote afstanden afleggen kost ook veel energie. Vandaag daarom geen grote plannen op het programma maar een dagje lekker ontspannen rondom de cabin. Het weer is prachtig dus kunnen lekker op de veranda zitten in het zonnetje. We hebben geen internet maar wel een barbecue en dus besluiten we wat inkopen te doen in het dorp om 's avonds gezellig samen te barbecuen. Na thuiskomst drinken we eerst een kop koffie waarna Albert en Annemarie het eigenlijk wel zien zitten om met dit prachtige meer te gaan kanovaren.

De omgeving van Jasper met zijn prachtige meren en besneeuwde bergtoppen leent zich daar fantastisch voor. Bij Pyramid Lake huren we een Canadese kano (helaas hebben we er geen foto's van) en is het volop genieten op het water. Het meer heeft prachtig blauwgroen water en is geheel omringd door besneeuwde bergen en omzoomd met donkergroene naaldbomen, een paradijselijke plek. Het uurtje is zo voorbij maar we zijn een mooie ervaring rijker.


Bij thuiskomst beginnen we al snel aan de voorbereidingen voor de barbecue en is het opnieuw genieten van het heerlijke eten en de prachtige omgeving.

We besluiten deze ontspannende dag af te ronden met een ritje naar Medicine Lake, ook in de hoop nog wat wildlife te spotten. En jawel, al snel is het weer raak en zien we een eindje verder in het gras een beer lopen. Binnen korte tijd staan er al weer verschillende auto's en mensen in de hoop de beer te spotten. Die is inmiddels al aan de rand van het bos waar hij nog even zijn rug schuurt aan de boom en vervolgens uit het zicht verdwijnt.

Bij Medicine Lake hebben we een prachtig uitzicht over het meer, vooral nu de zon wat lager aan de horizon staat. Daar ontdekken we het nest van een bald eagle en lukt het om de vogel goed in beeld te krijgen. Met een voldaan gevoel teruggereden naar onze cabin.










Geen opmerkingen:

Een reactie posten