donderdag 26 juni 2014

Dag 32: Banff

Opnieuw de wandelschoenen aangetrokken, op weg naar Johnson Lake voor een wandeling rondom het meer. Helaas geen korte broekenweer, het blijft aan de frisse kant en wat wisselvallig maar wel prima weer om te wandelen. Opnieuw zijn er allerlei gebieden, ook in de buurt van het Lake, afgezet in verband met beren. Toch konden we de uitgebreide route lopen maar we bleven wel bij elkaar in de buurt met de berenspray binnen bereik. Het was een mooie wandeling, de bergen weerspiegelden zich in het water en overal bloeien wildflowers. 



Eenmaal terug bij de auto besloten we nog een wandeling te maken naar Stewart Canyon, een wandeling via de oever van Lake Minnewanka. De Canyon is niet echt spectaculair, wel de grizzlybeer die net een paar minuten voor ons via de brug naar de overkant is gerend, daarbij een aantal voetgangers passerend. Helaas hebben we dat net gemist.

Moe maar voldaan besluiten we nog even naar Mount Rundle te rijden voor wat foto's alvorens terug naar ons hotel te gaan. 's Avonds laten we ons verwennen met een uitgebreid 'diner' bij The Old Spaghetti Factory. Na een bezoek aan de kerstwinkel en het kopen van wat souvenirs loopt ook deze dag alweer ten einde en gaan we morgen verder naar Lake Louise. 

1 opmerking: