vrijdag 20 juni 2014

Dag 31 - Van Radium Hot Springs naar Banff

Voor vandaag stond er maar een korte route op het programma, van Radium Hot Springs door het Kootenay National Park naar Banff. Gelukkig was het, na een wat mistige start, eindelijk weer wat zonniger. Halverwege de route stond er opeens een zwarte beer naast ons in de berm die de weg overstak. We konden hem rustig fotograferen, hij liep aan de andere kant van de berm zelfs een stukje mee in dezelfde richting als wij. Na een korte stop bij het Visitor Center hebben we vervolgens bij Marble Canyon een leuke wandeling gemaakt naar een diepe en indrukwekkende kloof. Het water is ook weer ongelooflijk blauw, bijna onwerkelijk. Onderweg zagen we veel eekhoorns en zelfs een kolibrie, die ons jammer genoeg te snel af was. 




Een groot deel van Kootenay is getroffen door een 40-dagen durende brand in 2003 en dat is duidelijk te zien. Ook de volgende (korte) wandeling die we maakten voer door een door brand getroffen gebied (1968) wat overigens wel weer zorgt voor veel nieuw leven (flora en fauna). 



 

Eenmaal Kootenay National Park achter ons gelaten bevonden we ons op 'bekend' terrein. Via de Bow  Valley Parkway zijn we richting Banff gereden in de hoop nog wat wildlife te zien. Al snel zagen we een grote wapiti met een prachtig gewei. Daarna lekker een broodje gegeten in de buitenlucht. Heel opvallend dit jaar zijn de vele 'verboden' gebieden, veel delen van het park en trails zijn niet toegankelijk op dit moment in verband met wildlife en er staat zelfs een boete op van $ 25.000 als je dat overtreedt. Vanwege de lange, koude winter trekken veel beesten (beren) naar de lagere delen, mogelijk dat we daarom ook zoveel beren hebben gezien. 

's Avond hebben we uiteraard gegeten bij de Old Spaghetti Factory, een favoriet restaurantje van ons. Banff is echt een gezellig toeristenplaatsje, na het eten hebben we nog wat winkeltjes bekeken waarna de dag alweer ten einde liep. 

Van Radium Hot Springs naar Banff - 135 km 

2 opmerkingen:

  1. Weer prachtige foto's. Doet de auto het nog steeds goed? Fijne reis verder

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hartelijke groeten van Jeanne en Henk. Prachtige foto's en mooie verhalen!

    BeantwoordenVerwijderen