donderdag 19 juni 2014

Dag 30: Hiking en Hot Springs

Vanuit ons hotel in Radium Hot Springs was het slechts een paar kilometer naar Kootenay National Park en we hadden een wandeling uitgezocht vlakbij de ingang. De Juniper Trail leidde via een snelle afdaling naar het laagste punt waar prachtig helder water stroomde. Vroeger jaagden de indianen hier op zalm, komend 800 km hier vandaan vanuit de Pacific / Stille Oceaan. Door de vele dammen die er zijn aangelegd in de rivieren komen er nu geen zalmen meer voor.

Vanaf de rivier ging het vervolgens flink klimmend omhoog en dat viel nog niet mee. Uiteindelijk hebben we besloten om niet naar het eindpunt te lopen, dat bleek namelijk nog een flink eind verder klimmen. 


We zijn dezelfde weg teruggelopen en daarna hebben we nog een klein stuk door het park gereden.
Aan het water hebben we lekker geluncht alhoewel we nog steeds last hadden van veel bewolking en een koude wind. Het wil niet echt vlotten met het zonnige en warme weer, helaas.

's Middags besloten Annemarie en Wilhelmien lekker te gaan ontspannen bij Radium Hot Springs terwijl Erik en Albert nog een stuk hebben gelopen en een mooi uitzicht hadden over de Vallei.

Het Hot Spring complex bestaat uit twee baden, waarvan één met een temperatuur van 39 graden. Het water uit de originele bron is rond de 44 graden. 


Het was heerlijk ontspannen en we spraken nog een aardig Nederlands stel die we mogelijk dit weekend in Jasper weer tegenkomen aangezien ze een lodge op dezelfde plek hebben als wij. 

De dagen gaan snel voorbij en morgen gaan we alweer op weg naar Banff, dwars door Kootenay National Park. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten