donderdag 26 juni 2014

Dag 33: Een Paradijs(z)elijke wereld

Opnieuw hebben we de Bow Valley Parkway gereden, van Banff naar Lake Louise. Ook ditmaal weinig wildlife op de route en al snel waren we in Lake Louise waar we heel graag Moraine Lake wilden zien. Een aantal jaar geleden zijn we ook naar Moraine Lake gereden, in mei, toen was het meer grotendeels bevroren. Het was even spannend of dat nu ook het geval was en of de weg ernaar toe wel open zou zijn. Het blijkt dat afgelopen winter lang heeft geduurd en er veel sneeuw is gevallen en daardoor zijn niet alle wegen toegankelijk. Gelukkig bleek de weg naar boven sneeuwvrij gemaakt en we waren ook zeker niet de enige op deze toeristische trekpleister.  Eenmaal boven bleek het meer gelukkig niet meer bevroren en was de prachtige kleur zichtbaar, zeker op het moment dat de zon zich ook nog liet zien. 



We besloten een niet al te moeilijke wandeling te maken, naar Consolation Lakes. De wandeling startte met een behoorlijk klimmetje over allerlei rotsblokken (morenen). 



Na deze hobbel(s) te hebben genomen bleek het pad gaandeweg echter steeds slechter te worden, veel modder, sneeuw en ijs en tot overmaat van ramp begon het ook nog te regenen. Na wat wikken en wegen besloten we, ingepakt in onze poncho's, toch de route te vervolgen. Met de eindbestemming in zicht begon de zon ook weer te schijnen en hadden we een fantastisch uitzicht op Consolation Lakes maar vooral op de besneeuwde bergwanden om ons heen. Zeer indrukwekkend. 



De terugweg verliep vrij voorspoedig, zeker nu we wisten wat ons te wachten stond. Wel waren we bij terugkomst behoorlijk uitgeput maar erg voldaan. Vanaf hier was het nog maar een klein stukje naar onze lodge, een prachtig tweekamerappartement in Lake Louise. 
Morgen op weg naar Jasper, over de Icefields Parkway, een scenic route van 230 km dwars door de Rocky Mountains. Deze weg is ooit aangelegd in het kader van de werkverschaffing tijdens de crisis van de jaren 30. Een aantal jaar geleden hebben we deze route ook gereden maar heeft het de hele dag gereden en hebben we weinig van de omgeving gezien. Er lijkt voor morgen beter weer voorspeld dus daar gaan we vanuit. 

Van Banff naar Lake Louise - 58 km

Geen opmerkingen:

Een reactie posten